Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


De mi is az a Gyalog Galopp?

Részletes ismertetés

 

Az IQ Klub tagjaiban felmerült az a gondolat, hogy létre kellene hozni egy olyan bejegyzést, ahol a legfontosabb adatokat meg lehet tudni a Gyalog Galoppról. Íme, ez az!

A Gyalog Galopp egy brit film, 1974-ben készült. 1975-ben mutatták be először Angliában. Teljes egészében a brit-amerikai komikuscsapat, a Monty Python írta, rendezte és játszotta. A film Artúr király és a Kerekasztal lovagjainak abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Kelyhet. Útjuk során találkoznak a Fekete Lovaggal, aki, miután az összes végtagját levágják, még mindig harcolni akar; Timmel, a bolond varázslóval; a lovagokkal, akik azt mondják: „Ni!”; és egy vérszomjas fehér nyúllal. A Szent Kehely keresével párhuzamosan egy kortárs idősíkon egy öreg történész professzor gyilkosát keresik, akit egy lovag gyilkolt meg. A film végén a két idősík teljesen egymásba gabalyodik, és a rohamra induló Artúrékat elfogja a rendőrség. (Ez a bekezdés a Wikipédia alapján készült.)

A film sokak szerint minden idők legjobb történelmi vígjátéka, egy igazi alapmű, amit "mindenkinek látnia kell". Ma is kapható DVD formájában, sőt, könyv is készült a film alapján, ami azonban ma már sajnos csak itt-ott lelhető fel.

A Gyalog Galopp szelleme tehát ma is él, és ezt az IQ Klub is ápolja. Aki még nem látta a filmet, annak csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg!

És aki már látta a filmet, annak itt egy kis csemege!

Szereposztás:

  • Graham Chapman - Artúr király/Isten hangja/Középső fej/Mocsár vár 2. őre (csuklós)
  • John Cleese - Sir Lancelot/2. fecskeszakértő őr/Fekete lovag/3. paraszt/Tim, a varázsló/Gúnyolódó francia őr
  • Terry Gilliam - Balfi/Sir Bors (csak a barlangnál szerepel)/Zöld lovag/Öregember a 24. jelenetből (egyben hídőr is)/Szervező/Gorilla keze
  • Eric Idle - Sir Robin/Hullaszállító/1. paraszt/Mocsár vár 1. őre/Fejbólintó/Roger Roger, a rekettyés/Ménár atya
  • Terry Jones - Sir Bedevere/Dennis anyja/Bal fej/Herbert herceg/Rajzfilmkészítő hangja
  • Michael Palin - Sir Galahad/1. fecskeszakértő őr/Dennis/2. paraszt/Jobb fej/Mesélő/Mocsár vár ura/Ménár atya fivére/Ni-lovagok vezetője

Néhány magyar nyelvű link az igazi elvakultaknak!

Végül a Monty Python angol nyelvű, hivatalos honlapja!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.